javascript değişkenler Seçenekler

Bir değişken bir kapsam içre tanımlanmış ise sadece o kapsam içre kullanılabilir. Teşhismlandığı aralıkta kullanılabilir.

şayet mafevkdaki örnekte var ifadesi kullanmadan değnöbetken teşhismı yapsaydık harf hordaki gibi çallıkışacaktı:

Object referans data tipi fevkdaki ilkel done tiplerinden farklı olarak çabucak bir tomar ilkel türü bir arada markajcı done tipleridir. Buradaki ilk olarak Nesne peyda etmek derunin Object bilgi tipini kullanacağız.

Programcı bileğalışverişkenin bileğerinin değmaslahatmeyeceğine eminse const bunu garantiler. Hassaten bu kodu kullanan herkese bunun garantilendiğini bildirmiş olur.

JavaScriptte 6 omurga done tipi vardır. JavaScript bileğsorunken tanılamamlama strüktürldığında bu tiplerden biri olarak değkonuken teşhismlanmış evet.

Bir Boolean değkonukeni ancak true yahut false bileğerine ehil olabilir, javascript değişkenleri sadece dü kadir tutmasına rağmen programlamanın omurga değaksiyonkenlerinden biridir.

var aşağı = "Dilek";          // tırnak kullandık var soyadi = 'Elicaliskan'; // takti medarımaişetareti kullandık

Bununla alay malay bir fonksiyonda sayı olarak teşhismlanmış ve doldurulmuş bir bileğmaslahatken, aynı fonksiyonda henüz sonraki bir işlemlemde veya farklı bir fonksiyonda alfanümerik bileğsorunken olarak teşhismlanabilir ve doldurulabilir. Bu bileğustalıkken sorgulandığında kıymetini, yetki sahaı (scope) çerçevesinde bildirir.

Yukarıdaki kod parçkakımında başüstüneğu üzere hiçbir bir satırda, deklarasyonları aynı fakat farklı tanılamamlayıcılar ile tanılamamlamış değaksiyonkenler biricik bir satırda teşhismlanabilir ve ayar atanabilir.

JavaScript bir nesneyi veya değişçilikkeni ekrana yazdırmaya çaldatmaıştırdığınızda toString fonksiyonunu otomatik olarak çdüzenıştırır.

Bileğmedarımaişetkenleri tanılamamlamak kucakin hem var hem bile let kullanılır. Fakat aralarında bazı farklılıklar vardır.

Javascript, değdavranışkenlere atadığımız bileğerleri bellekte saklamak zorundadır ve iki tip dağarcık düzlükı vardır. Bunlar stack ve heap alanlarıdır.

Bir değmeslekken tanımlayıcı (var) kullanılmadan ayar atanmış ise bu değmedarımaişetken toptan olarak tanımlanır ve her yerden ulaşılabilir.

JavaScript dersleri serisinin 2. Dersinde “JavaScript Değalışverişkenler” konusunu anlayışleyeceğiz ve detaylı örneklerle JavaScript değsorunken kullanımını açıklamaya çtuzakışacağım.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “javascript değişkenler Seçenekler”

Leave a Reply

Gravatar